Pes Rendang Minang |
1. Pes Rendang Minang - RM18/sekotak (berat 450gm) - pes ini cukup untuk masak 1 ekor ayam yang sederhana besar.
Pes Rendang Tok |
(Tiada bahan pengawet digunakan)
Cara penyediaan
1. Masukkan pes rendang secukupnya kedalam kuali.
2. Masukkan bersama ayam atau daging. Ikut kepada selera masing-masing dan jenis rendang yang nak dimasak.
3. Masukkan santan dan garam secukup rasa.
4. Biarkan sehingga menggelegak.
5. Bila daging atau ayam dah empuk, boleh la angkat dan hidangkan. Dalam lebih kurang 20 minit, rendang dah sedia untuk dimakan.
Nota:
1. Untuk ayam, seeloknya ayam digoreng dahulu supaya tidak hancur semasa memasak rendang.
2. Untuk daging pula, seeloknya direbus dahulu supaya lembut, sebelum mencampurkannya dengan pes rendang Tok.
Selamat mencuba!!!
Aidil Fitri 2021 - tempahan diterima sehingga 10/05/2021
Sebarang tempahan, sila isi borang yang disediakan.
Sila klik Borang Tempahan Menu Raya Chef